Voorzorgsmaatregelen Corona virus 088 - 563 5 563 Klant login

BK Nieuws

07 april 2021

Yellow belt Award voor project “BK dataloggers”Jury onder indruk van innovativiteit en gebruikte methodiek A3 projecten

Met gepaste trots feliciteert BK Pharma Logistics Pascal Schaeffer als winnaar  van de 8e Yellow Belt Award.
 

Met het project BK dataloggers heeft projectleider Pascal Schaeffer (CO – W&L) de Yellow Belt Award gewonnen, die voor de achtste keer werd uitgereikt. De jury roemde vooral de focus op de externe klant. Vanwege de Covid-19 maatregelen vonden de presentaties en de uitreiking op 7 april volledig online plaats.
 

Van de zeven genomineerde teams verzorgden de projectleiders elk een korte presentatie, waarin ze ingingen op de (ongewenste) beginsituatie, de oorzaak, de oplossing/verbetering en het resultaat/de besparing.
 

De jury bestaande uit Andre van der Biezen, Werner Stolle (OPEX) en Dirkjan van Zoelen (VZ) was onder de indruk van de toepassing van de Yellow Belt systematiek.
b.v. het visgraatmodel, ‘go see’, 5x why’, om te komen tot een oplossing. Ook het enthousiasme waarmee elke projectleider het podium pakte werd zeer gewaardeerd.
 

Uiteindelijk ging de Award naar Pascal Schaeffer en zijn team. De jury complimenteerde de samenwerking tussen de verschillende afdelingen en de innovatie om met een oplossing te komen waardoor er vooral tijd en ruimte werd bespaard door vervoer zonder koelelementen en koelboxen en er niet ingeboet werd op de kwaliteit. De klant en de logistiek dienstverlener (BK Pharma logistics) hebben in dit proces een belangrijke rol gespeeld. Voor de Yellow Belt Award waren zeven teams genomineerd uit de 55 afgeronde A3’s in de afgelopen periode.


Samen met onze opdrachtgevers nadenken over kostenbesparende en/of kwaliteit verbeterende   oplossingen is waar we voor staan bij BK.Terug