English Deutsch

BK Sneltransport
0 413 - 37 88 25
Nieuwe aanwinst DAF XF

Onze nieuwe aanwinst is wee...

Lees verder >
Nieuwe aanwinst DAF XFNieuwsarchief...
Vestiging Schiphol 24/7 service Betrouwbaar Diversiteit Grenzeloos Snel

Droogijs vervoer -78 ?C

Voor kleine geconditioneerde zendingen die ook na aflevering gekoeld dienen te blijven, kan het vervoer van de producten in met droogijs gevulde polystyreen dozen uitkomst bieden.

Wat is droogijs?

Droogijs ontstaat door vloeibare kooldioxide (CO2) te laten expanderen om koolzuursneeuw te produceren. De koolzuursneeuw wordt hierna door een hydraulische pers samengeperst tot droogijs in de vorm van blokken, plakken of korrels met handige afmetingen met een temperatuur van-78,5 °C.

Droogijs dankt zijn naam aan de eigenschap die het heeft dat er na verdamping geen residu overblijft. Het droogijs sublimeert van vaste vorm naar gasvorm. Zo wordt noch het gekoelde product, noch de verpakking aangetast.

Droogijs heeft een grote koelcapaciteit en is reuk- en smaakloos. Bovendien is het bacterie- en kiemvrij. Het wordt met behulp van uiterst schone technieken vervaardigd, en is noch schadelijk noch brandbaar. De koelende werking is drie keer zo groot als die van waterijs. Vanwege deze eigenschappen is droogijs een uiterst waardevol koel- en vriesmiddel en wordt het op grote schaal gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, de luchtvaartcatering en de transportsector. Het product heeft een temperatuur van -78,5 °C, terwijl standaard waterijs een temperatuur van slechts 0 °C heeft.

Waarom droogijs?

Betrouwbaar
Constante energie 154 Kcal. Het behoudt zijn energie tot het op is (afhankelijk van de hoeveelheid een dag of vier). Droogijs gebruikt geen stroom en is altijd inzetbaar.

Zekerheid
Constante temperatuur van -78,5 °C.
Bij koelproducten is er een buffer van ca. 85 °C; bij diepvriesproducten ca. 60 °C. Droogijs warmt niet op, in tegenstelling tot bijv. gelpacks of koelelementen. Het offert zijn energie op om de warme omgevingslucht te elimineren: hierdoor blijven de producten op de juiste temperatuur.

Postbus 336   5460 AH   Veghel   (T) 0413-378825  (F) 0413-378827   088-KOELKOERIER
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren
sluiten