English Deutsch

BK Sneltransport
0 413 - 37 88 25
Nieuwe aanwinst DAF XF

Onze nieuwe aanwinst is wee...

Lees verder >
Nieuwe aanwinst DAF XFNieuwsarchief...
Vestiging Schiphol 24/7 service Betrouwbaar Diversiteit Grenzeloos Snel

CO2 Prestatieladder

BK Co2 Neutraal

 

 

 

Met deze pagina van de BK Sneltransport website brengen wij u op de hoogte van de ontwikkelingen in het CO2 beleid binnen ons bedrijf.

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zijn wij gestart met de CO2 prestatieladder. De CO2-prestatieladder is een instrument voor bedrijven om hun CO2-uitstoot in kaart te brengen en te verminderen. Het gaat om CO2 bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij het uitvoeren van projecten. Bedrijven en dus ook BK moeten zich bezig houden met energiebesparing en efficiënt gebruik maken van materialen en duurzame energie. Door het maken van een CO2-footprint ofwel een CO2-prestatieladder zijn onze belangrijkste CO2-emissiebronnen in kaart gebracht. 

Het niveau waarop wij omgaan met CO2-reductie voldoet aan de eisen die de SKAO / CO2-Prestatieladder stelt voor niveau 3.

BK Sneltransport zal ieder half jaar haar energiebeleid, CO2 footprint en reductiedoelstellingen in- en extern communiceren dmv van een mail aan het personeel en een aparte vermelding op de webside.

A | INZICHT
BK Sneltransport heeft haar eigen energieverbruik omgerekend naar CO2-emissies om zodoende meer inzicht te krijgen in haar CO2-uitstoot per energiestroom. Dit inzicht in de CO2-uitstoot maakt het mogelijk om effectieve doelstellingen op te stellen. In het jaar 2016 is de CO2 footprint voor het eerst berekend. De footprint wordt elk half jaar opnieuw berekend en intern en extern gecommuniceerd (zie ook de documenten bij C | Communicatie).

B | REDUCTIE
BK Sneltransport heeft reductiedoelstellingen opgesteld om effectief haar CO2-uitstoot te reduceren. Er zijn reductiemaatregelen opgesteld om deze doelstelling te behalen. Deze worden ieder half jaar beoordeeld op hun effectiviteit.

C | COMMUNICATIE
BK Sneltransport communiceert ieder half jaar publiekelijk over haar energie-reductiebeleid met betrekking tot inzicht, reductie en participatie aan een initiatief.

D | PARTICIPATIE
BK Sneltransport neemt actief deel aan initiatieven rond de reductie van  CO2 in de sector of daarbuiten. Op dit moment is dat het initiatief Nederland CO2 Neutraal.

Wilt u meer informatie over de  CO2-Prestatieladder? Deze vindt u op de website van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO).

Download hieronder de documenten betreffende het CO2-reductiebeleid van BK Sneltransport:

 

Postbus 336   5460 AH   Veghel   (T) 0413-378825  (F) 0413-378827   088-KOELKOERIER
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren
sluiten